A Magyar Dal Napja 2014 Egerben

Szépasszonyvölgy

Szépasszonyvölgy

Alig negyedórányi sétára egri szálláshelyünktől, a Centrum Vendégháztól lesz a Magyar Dal Napjának egri nagyszínpada. A legendás borok és a legendás szép asszonyok mellett természetesen a zenéé a főszerep: szeptember 14-én délután fél öttől egészen este tízig a fiataloknak és időseknek egyaránt elhúzzák a nótáját!

A program összeállításakor a szervezők kifejezetten ügyeltek arra, hogy minden korosztály zenei ízlését kielégítsék, hogy a tízen-, huszonévesek együtt bulizzanak az ötvenesekkel és hatvanasokkal!

A programot a Gypo Circus nyitja, ez az izgalmas zenei egyveleg; tagjai más-más zenei háttérrel léptek be a bandába, így kavarodik össze a balkáni etno a punkzenével, a cigánymuzsika a ska-val. Több helyen is így írnak az együttesről: „… a gypsy jazz fundamentuma, Django Reinhardt hegedűs komájával, Stéphane Grappellivel karöltve fogja magát és lepaktál Manu Chao brigádjával, énekesnek pedig meghívnak egy alapos Balkán-kiképzésen átment Kiss Tibit. Képzettársításként még hozzácsaphatjuk a Kusturica-filmek miliőjét, de fel-felsejlik Guy Ritchie Blöffös cigánytábora is.” (forrás: wikipédia )

A Magyar Dal Napja 2014 Egerben

A Magyar Dal Napja 2014 Egerben

Az így megalapozott hangulatba csöppen bele Solymos Tóni és az 50 éves Express zenekar, akik országos jubileumi turnéjukat járják éppen – és természetesen nem bírták kihagyni Eger városát és a Magyar Dal napját. Az elmúlt 50 év dalaiból válogatva igazi időutazásra invitálják a közönséget!
Este héttől Herczeg Flóráé és a Például Igen együttesé a terep, igazán kedves hangulatot csempészve a délutánba. Ahogy barátjuk, Bányai Gábor nyilatkozott róluk: “Tiszta forrás, miközben rafinált, egyszerű, miközben összetett,egyenes vonalú, miközben csupa játék, besorolhatatlan, miközben azonnal felismerhető!” (forrás: wikipédia )

Végül – de nem utolsósorban, ahogy mondani szokás – a Quimby teszi fel a koronát az egri Magyar Dal napjára egy másfél órás fergeteges koncerttel, ami este fél kilenckor kezdődik. Az egyik legnépszerűbb magyar együttest, a Magyar Dal Napja emblematikus zenekarát alighanem fölösleges bemutatni. A hangulat garantált!

A részletes programért kattintson a rendezvény logójára!

A koncertjegyek árai:
Elővételben: 3.000 Ft
Helyszínen: 3.500 Ft
Eger Városkártyával: 2.500 Ft

Magyar Dal Napja a Bródy Sándor Könyvtárban

A Zenei Könyvtárban – nem meglepő módon – egész nap a kultúráé a főszerep; reggel tíztől délután ötig akárki erre jár, egy egész éves ingyenes tagságot szerezhet; szeptember 14-én nem kell fizetni az éves bérletért!
És ha már úgyis arra jár, ne felejtse el megnézni a gyermekrajz-kiállítást; fedezze fel az Önben élő gyermeket, az őszinte, kreatív szellemet, és csodálja meg a kiállított műremekeket! Lehet, hogy az Ön gyermekeinek alkotása is itt díszíti a falat?

De ha már könyvtár, természetesen szó esik az irodalomról is – pontosabban a magyar dalok irodalmi értékéről. Délután háromtól fordul a kocka és vers lesz a zenéből; Majd/nem felolvasás várja azokat, akik kíváncsiak arra, hogyan hangoznak legszebb, legnépszerűbb, vagy éppen legrejtettebb dalszövegeink zenei kíséret nélkül. A felolvasáshoz bárki csatlakozhat, ne habozzon, olvasson, írjon, ragasszon a falra Ön is!

Négytől pedig a Colorado Maffia ad koncertet a magyar blues-rock vers-szépségű örökzöldjeiből. Látó Tibor, a kőbányai énekes ajkairól autentikusan hangzanak a Hobo Blues Band vagy Deák Bill Gyula dalai, ugyanakkor az együttes nem fél némi sajátos ízt – sőt, számtalan saját dalt! – csempészni a programba.

A Centrum Vendégház Eger javaslata: ha más városból érkezik, minél hamarabb kezdjen egri szálláshelyet keresni, mert a hétvégén igazi dömping várható és a legtöbb szállás már most teltházas!