Koncertek és pezsgős tűzijáték Egerben

Eger és a nyári programok kapcsolatáról valószínűleg mindenki az Egri csillagok kiolvasásakor szerezte első élményét. A szórakozási lehetőségek tárháza azonban jóval túlmutat ennél. A hevesi székhely koncertekkel, végvári vigasságokkal és tűzijátékkal várja az idelátogatókat.

Nemcsak annak érdemes ellátogatnia Egerbe a nyáron, akinek gyermekkora óta az Egri csillagok a kedvenc olvasmánya, így élőben is látni szeretné a helyszínt; vagy aki szereti a finom borokat. A vár és a borospincék végiglátogatása mellett számtalan további lehetőség vár ránk, ha úgy döntünk, idén itthon nyaralunk; vagy a tengerpartot már kora nyáron megjártuk, és az utolsó heteket is szeretnénk tartalmas szórakozással tölteni.

Lovagi párbaj és történelmi játszóház

VárjátékAugusztus 12-én kedden koncert-piknik lesz az érsekkerti zenepavilonnál, ahol a Török Ádám és a Mini lép fel. Idén augusztus 15. és 17. között rendezik meg a Végvári Vigasságokat, ahol megismerkedhetünk a várvédők mindennapjaival. A hagyományőrző történelmi fesztiválon lovagok vívnak párbajt, és mutatják be annak fortélyait. A zászlóforgatók és gólyalábasok mellett hastáncosok mutatják be tudományukat. A Dobó István Vármúzeumban kiállításokat nézhetünk meg, a gyerekek a történelmi játszóházban szórakozhatnak, de lesz kézműves vásár és íjászverseny, illetve hagyományos étkekből is falatozhatunk.

Fáklyás kazamatajárás az államalapítás ünnepén

TűzijátékHa pedig nem elég ennyi történelem, augusztus 17-én ellátogathatunk az Országos Régiségvásár legújabb állomására is. Az államalapítás ünnepét természetesen a hevesi megyeszékhelyen is megtartják. A várban pezsgős tűzijáték lesz, a történelmi kazamatákat fáklyás idegenvezetéssel nézhetjük meg, és még Bornemissza tüzes kerekei is fellobbannak.

Beatles és népzene

Akit a történelem helyett inkább a zene kapcsol ki, érdemes ellátogatnia augusztus 23-án az Egri Líceumba, ahol az Agria Nyári Játékok keretein belül a BlackBirds Beatles-emlékzenekar koncertjén megemlékezhet a legendás zenekar 50. születésnapjáról. Ha inkább népzenét hallgatnánk, irány az Egri Népzenei Gála és Szakmai Napok augusztus 22–24-én. Bármely programokat választjuk is, érdemes több napra leutazni Egerbe, és egy olyan helyen megszállni, ahol kellemes környezetben tölthetjük el a szabadságot. Egri vendégházunkban szeretettel várjuk a családokat, a párokat és a baráti társaságokat egyaránt.