Advent Egerben

Advent első vasárnapján, november 30-án már meggyújtották az első gyertyát a Centrum Vendégháztól néhány lépésnyire levő Dobó téren. Megnyitotta kapuit az adventi vásár, ahol az új fabódékban mindenféle karácsonyi ajándék kapható. De itt nemcsak vásárolni lehet, hanem nézelődni, forralt bort vagy puncsot kóstolgatni a finom ételek mellé, ráhangolódni a közelgő ünnepre.
Advent 2014Ebben a ráhangolódásban, készülődésben különböző rendezvények is segítenek.
Saját készítésű ajándékokkal lepheti meg szeretteit, aki a hátralévő három hétvégén ellátogat az új “Üvegpalotába”, (a Polgármesteri Hivatal belső udvara), és bekapcsolódik az Angyalhaj Karácsonyi Kézműves Játszóház programjaiba. Mesterek, iparművészek segítenek a gyermekeknek az ajándékok, díszek készítésében.

A gyermekeket a Mikulás is várja a Dobó téren, december 5-én délután.

Aznap a” Forrásban” Bíró Eszter koncert lesz, és még sok-sok meglepetés.

Vasárnap, a második gyertya meggyújtása után az Agria Vegyeskar, majd a Four Fathers énekegyüttes ad koncertet.

A harmadik hét is mozgalmas lesz a Dobó téren, többek között fellép Huzella Péter, a Bojtorján együttes és Caramel.

Az ünnep előtt több karácsonyi koncert vár bennünket, vásári bábjáték és a Betlehemi történet. A negyedik gyertyát dr. Ternyák Csaba egri érsek gyújtja meg, áldást mond, majd Habis László, Eger polgármestere köszönti az egybegyűlteket.

Természetesen csak ízelítőt adtunk az adventi programokból,  reméljük, sokan ellátogatnak Egerbe, megnézik az új Dobó teret, és, ha több napra jönnek, megszállnak a Centrum Vendégházban!